Wat betekent 'Clean Beauty' eigenlijk?

What is Clean Beauty? The what and how.
- Huidsverzorging

Of je het nu een trend, een beweging of een revolutie noemt: ‘Clean’ is here to stay. Maar wat betekent het als een merk of product claimt ‘Clean’ te zijn? Coucou deed wat onderzoek.
De stijgende populariteit van Clean Beauty wordt vaak gekoppeld aan twee belangrijke factoren. Allereerst de toenemende blootstelling aan vervuiling, digitale agressie en stress. Ten tweede de groeiende interesse van mensen in welzijn en hun verlangen om hun schoonheidsroutine in lijn te brengen met de rest van hun levensstijl.Clean Beauty wordt vaak in dezelfde categorie geplaatst als Biologisch en Natuurlijk, alsof ze hetzelfde zijn, maar de waarheid is dat dat niet zo is. Kort gezegd: “Natuurlijk” betekent dat de producten uitsluitend uit planten en natuur bestaan ​​en minimaal zijn verwerkt. Producten die het label ‘Biologisch’ dragen, brengen ‘Natuurlijk’ nog verder in het proces. Er wordt veel gezegd over Clean Beauty, maar het belangrijkste is: schadelijke ingrediënten moeten vermeden worden.

Dus: Clean Beauty betekent voor ons dat producten niet giftig zijn, met zorg gemaakt en zonder een lange lijst ingrediënten die verband houden met schadelijke gevolgen voor de gezondheid en het milieu. Hieronder vind je de meest voorkomende ingrediënten die je moet vermijden. De Clean-merken die we vermelden, houden zich aan hoge normen als het gaat om het creëren van formuleringen die niet schadelijk zijn voor onze gezondheid.

In Clean Beauty wordt geen onderscheid gemaakt tussen het gebruik van synthetische of natuurlijke ingrediënten. Zolang ze bewezen veilig, milieuvriendelijk en dierproefvrij zijn, worden beide typen ingrediënten gebruikt.

Get coucou, but educated
Het is belangrijk om te onthouden dat de term 'Schoon' niet wettelijk gereguleerd is, wat betekent dat de definitie ervan echt afhankelijk is van hoe een merk het interpreteert. Om te voorkomen dat je verstrikt raakt in greenwashing-praktijken, raden we aan om altijd wat onderzoek te doen naar het product dat je wilt kopen. Uiteindelijk is schoonheid een persoonlijke ervaring, dus het is cruciaal om te begrijpen welke ingrediënten wel of niet voor jou werken.

Heb je wat hulp nodig bij het begrijpen van de ingrediëntenlijst? Geen probleem! We werken aan een nieuwe functie die alle ingrediënten in de lijst klikbaar maakt, met eenvoudig te begrijpen uitleg, zodat je weloverwogen schoonheidskeuzes kunt maken en kunt leren wat je precies op je huid aanbrengt.

* Klik op het ingrediënt in de ingrediëntenlijst onderaan de productpagina voor een begrijpelijke uitleg

Ga je voor pure schoonheid?
Hieronder vindt je een selectie van enkele veelvoorkomende schadelijke ingrediënten die je moet vermijden.

Geur en ftalaten
Deze twee zaken zijn nauw met elkaar verbonden. Het probleem met geuringrediënten is dat ze niet verplicht zijn om op een ingrediëntenlijst te verschijnen, omdat ze vaak worden beschouwd als bedrijfsgeheim. Aan de andere kant zijn ftalaten chemicaliën die worden gebruikt om geuren langer te laten meegaan, en je kunt ze herkennen aan afkortingen zoals DEP, BBzP, DBP en DEHP op de ingrediëntenlijst. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stoffen reproductieve en hormonale problemen kunnen veroorzaken, met name bij mannen en kinderen.

Geëthoxyleerde middelen
Deze omvatten PEG's (meestal gebruikt om een formule dikker en gladder te maken), ceteareths, oleth en sulfaten (die de bubbels in een reinigingsmiddel of shampoo creëren) die vaak moeten worden vermeden in haarproducten omdat ze je haar kunnen uitdrogen.

Formaldehyde
De Joker onder de conserveermiddelen. Meestal te vinden in keratine-haarbehandelingen om het haar steil te maken. Het probleem is dat het een ingrediënt is dat kanker kan veroorzaken en om die reden al grotendeels verboden is.

Geraffineerde Petroleum
Een minerale olie afkomstig uit aardolie en wordt vaak gebruikt in lippenbalsems en gezichtscrèmes om de huid te hydrateren. Het vervelende is dat de winning van aardolie niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook een vervuiler is voor de menselijke gezondheid.

Hydrochinon
Een ingrediënt dat wordt gebruikt om te bleken en daarom vaak wordt gebruikt in huidverhelderende serums en om hyperpigmentatie te behandelen. Het ingrediënt wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, zoals vormen van kanker, een falend immuunsysteem en huidaandoeningen.

Nog vragen? Stuur ons gewoon een e-mail!

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang 10% KORTING op je volgende bestelling!