ACID MANIA - hoe je je weg kunt vinden door onuitspreekbare exfoliërende zuren.

ACID MANIA - how to find your way through unpronounceable exfoliating acids.
- Huidsverzorging

Laten we het hebben over de perfecte timing voor onze Jade- en Rozekwarts rollers in jouw beautyroutine. Eigenlijk kun je rollen waar en wanneer je maar wilt, maar hier is de gouden regel: rollen op een schone huid, altijd! Ons beste advies: gebruik ze na je (exfoliërende) zuur of serum, want zo rol je de ingrediënten letterlijk in je huid.

Laten we de uitdagende kant van skincare eens aanpakken. Met al die zuren die overal worden genoemd, AHA hier en BHA daar, is het geen verrassing dat iedereen erover praat. Deze zuren zijn als een zegen voor je huid, maar hier komt de uitdaging: voordat je ze gebruikt, moet je echt weten wat je huidtype is. Elke zuur werkt anders en niet elk huidtype kan ze verdragen, laat staan de combinatie van deze hardwerkende ingrediënten. En laten we eerlijk zijn, sommige zuren mogen zelfs niet eens samen worden gebruikt.

Een beetje overweldigend? Laten we het voor je opsplitsen:

Waarom überhaupt zuren gebruiken?
Omdat (chemische) exfoliatie je een babyhuidje geeft: door dode huidcellen te verwijderen, je huid te verfijnen, hyperpigmentatie te verminderen, de poriën te verkleinen, rimpels en fijne lijntjes te verminderen, en je huid gewoonweg te laten stralen!

Welke zuren zijn er:
Alpha Hydroxy Acids , een moeilijke naam die gemakkelijker te onthouden is als we ze AHA's noemen.

AHA's zijn geschikt voor alle huidtypes, maar zijn vooral goed voor de droge, doffe en door de zon beschadigde huid. Er zijn verschillende soorten AHA's: melkzuur, glycolzuur, amandelzuur, wijnsteenzuur, magisch zuur en citroenzuur. Maar als deze zuren een meidenband waren, zou GLYCOLIC acid jouw Baby Spice zijn - degene waar iedereen van houdt.

“AHA's zijn geschikt voor alle huidtypes, maar vooral goed voor de droge,
dof uitziende en
door de zon beschadigde huid.”

AHA's zijn oplosbaar in water en werken dus alleen aan het oppervlak. Door de buitenste laag van je huid (ook wel de epidermis genoemd) te exfoliëren, verminderen ze donkere vlekken en fijne lijntjes, egaliseren ze je huidskleur en laten ze je huid superglad en stralend achter. Maar hier is een waarschuwing: meng ze niet met de superantioxidant vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur), want dit kan de pH-balans van de vitamine verstoren.

Als je op zoek bent naar een zachtere versie van AHA, kies dan voor PHA's (ook Poly Hydroxy Acids ). Vooral goed voor de droge, door de zon beschadigde en gevoelige huid. PHA's doen vrijwel hetzelfde als AHA's, maar ze werken op een langzamer en zwakker niveau vanwege de grotere moleculen die minder goed in de huid kunnen doordringen.

BHA (Beta Hydroxy Acid) is het ideale zuur voor jou als je last hebt van een vette, gevoelige, acne- of rosacea-gevoelige huid. Salicylzuur is de held van de show als het om BHA gaat. Dit zuur dringt diep door in de poriën omdat het oplosbaar is in olie, waardoor bacteriën die acne veroorzaken worden gedood en ontstekingen worden verminderd. Wees echter voorzichtig bij het gebruik van BHA direct voor of na andere exfoliërende zuren, omdat dit huidirritatie kan veroorzaken. En als je allergisch bent voor aspirine, vermijd dan BHA.

"BHA (Beta Hydroxy Acid) is het perfecte zuur voor jou als je last hebt van een vette, gevoelige, acne- of rosacea-gevoelige huid."

In plaats van de huid te vernieuwen zoals andere zuren, speelt hyaluronzuur (een natuurlijk bestanddeel van je huid) de hoofdrol als het gaat om hydratatie, waardoor je huid prachtig voller wordt. Het helpt de vochtreservoirs van de huid aan te vullen vanwege zijn vermogen om water te binden. Het werkt goed voor alle huidtypes, vooral voor de drogere huid.

En nu maken we kennis met de superheld onder de zuren: Retinoïnezuur. Dit is een afgeleide van vitamine A en de krachtige naam voor het actieve ingrediënt waar retinol in verandert wanneer het op je huid wordt aangebracht. Retinoïnezuur is ideaal voor de gevoelige en verouderende huid, en is een absolute must-have voor alle dames boven de 30. Het kan alles: het versterkt collageen, verstevigt de huid, vermindert fijne lijntjes en rimpels, verbetert een oneffen teint, maakt de huid gladder en verfijnt de poriën, en het kan zelfs zonschade herstellen. Maar let op: gebruik het niet samen met je AHA's en BHA, want de combinatie kan uitdroging en irritatie veroorzaken. Ook zijn retinoïnezuur en vitamine C geen goede combinatie.

Dit lijkt te mooi om waar te zijn! Dus, wat is het addertje?
Ja, deze zuren kunnen echt wonderen doen voor je huid, maar het is absoluut belangrijk om voorzichtig te zijn. Ze kunnen behoorlijk krachtig zijn en irritatie veroorzaken, vooral als je nieuw bent met het gebruik ervan. Daarom raden we aan om te beginnen met een milde concentratie (5% voor AHA, 1% voor BHA) en geleidelijk aan op te bouwen (tot 10% voor AHA, 2% voor BHA). Het is ook belangrijk dat de pH-waarde altijd boven de 3,5% ligt. En onthoud, bij het gebruik van exfoliërende zuren wordt je huid gevoeliger voor zonlicht, dus zorg ervoor dat je altijd (het hele jaar door!) een zonnebrandcrème gebruikt. Als je echt extra voorzichtig wilt zijn:

1) Gebruik de zuren alleen om de nacht of verdeel ze tussen dag en nacht
2) Neem tijdens je vakantie een pauze van je zuren
3) Voeg een kalmerende antioxidant toe aan je huidverzorgingsroutine om eventuele ontstekingen veroorzaakt door de zuren te verzachten.

En tot slot: kijk eens hoe ver deze zuren je echt kunnen brengen door ze in je huid te masseren met jouw Coucou Jade or Rose Quartz Roller.
Shop de blog
Bestseller
Coucou Rose Quartz Gua Sha

Coucou Rose Quartz Gua Sha

€26
1 stuk
Your loving face sculptor.

Coucou Jade Roller

€36
1 stuk
Your balancing skin booster.

Coucou Rose Quartz Roller

€46
1 stuk
Your loving skin booster.
Bestseller
Coucou Dermaplaning Exfoliator

Coucou Dermaplaning Exfoliator

€26
1 stuk
Get rid of dead skin & peach fuzz.

Coucou Power Face Roller

€57
1 stuk
The Rolls-Royce under the rollers.

Coucou V-Lift Roller

€0 €47
1 stuk
V-lift those cheeks and jawline.
Bestseller
Coucou Jade Gua Sha

Coucou Jade Gua Sha

€24
1 stuk
Your balancing face sculptor.

Coucou Rose Quartz Cleansing Brush

€51
1 stuk
I'm your smoooth operator.

Coucou Amethyst Roller

€46
1 stuk
Protecting & purifying skin booster.

Coucou Love Set

€58
1 stuk
Your loving skin booster & sculptor.
Bestseller
Coucou Reusable Eye & Smile Patches

Coucou Reusable Eye & Smile Patches

€12
1 Masker
Reduce eye & smile wrinkles.
Bestseller
Coucou Microneedle Pimple Patches (18pcs)

Coucou Microneedle Pimple Patches (18pcs)

€34
18 stuks
With 6 superstar ingredients.
5.0

Coucou Reusable Forehead Patch

€14
1 Masker
Reduce forehead wrinkles.

Coucou Cryo-set

€51
1 stuk
Ice cold cryo therapy.

Coucou Reusable Chest Patch

€16
1 Masker
Reduce decolleté wrinkles.
Bestseller
-10%
Coucou Reusable Patches Set

Coucou Reusable Patches Set

€42 €37,80
1pcs
Reduce wrinkles and smooth fine lines.
-30%
Jelly Eye & Smile Patches Set

Jelly Eye & Smile Patches Set

€61 €42,70
Voor een fresh look
-30%
Jelly Power Face Roller Set

Jelly Power Face Roller Set

€106 €74,20
Voor een stralende glowy huid
-30%
Jelly Dermaplaning Set

Jelly Dermaplaning Set

€75 €52,50
Voor glazed doughnut skin
-30%
Jelly Gua Sha Set

Jelly Gua Sha Set

€75 €52,50
Voor een glowy gelifte huid
Laat nu je e-mailadres achter en ontvang 10% KORTING op je volgende bestelling!