Lees ons oprichtersinterview met Parisian Magazine en Platform: IRK Magazine!

Read our founder interview with Parisian Magazine and Platform: IRK Magazine!
- Over ons

Lees ons interview met IRK Magazine, een onafhankelijk, in Parijs gevestigd kunst-, fotografie- en mode-tijdschrift en digitaal platform. Hierin beantwoorden onze oprichters, Philippine & Charlotte, al uw vragen over The Coucou Club. Ontdek hoe het is om in de branche te werken, waar hun inspiratie en motivatie vandaan komen, en hoe het curating-concept van The Coucou Club werkt. Volg onze Coucou-reis!

 

COUCOU! De schoonheidsindustrie staat voor haar grootste uitdaging: hoe kunnen consumenten te midden van alle ruis de claims vinden die ze echt kunnen vertrouwen? De tijd waarin advertenties het publiek een universele schoonheidsnorm konden opleggen, is voorbij. Tegenwoordig moeten schoonheidsmerken naar de consument kijken en zich richten op het bedienen van elk individu. De moderne schoonheidsconsument vraagt zich niet alleen af: "Werkt het?" Ze vragen zich af: "Werkt het voor mij?"

De 'skintelligent' generatie vormt de nieuwe golf van consumenten in de schoonheidsindustrie: ze zijn dorstig naar educatie, informatie en veilige formules, en ze zoeken naar merken en bronnen die ze kunnen vertrouwen. De beweging voor authenticiteit en de kracht van waarheid is nu mainstream geworden. Beautymerken moeten steeds vaker de confrontatie aangaan met consumenten die goed geïnformeerd zijn en er geen moeite mee hebben hun mening te uiten. Met zoveel merken die strijden om de aandacht van hun publiek, veranderen de trends in sociale media en de schoonheidsindustrie voortdurend.

The Coucou Club is het platform dat de ambitieuze kant van een schoonheidsmerk in balans brengt met authenticiteit. Het is niet zomaar een website; het is een gemeenschap van experts die nieuwe voordelen biedt aan consumenten, merken en professionals. Het stelt mensen in staat om hun individuele behoeften beter te begrijpen, hen te helpen bij het kiezen van de juiste producten en de voordelen te laten zien die voortkomen uit acceptatie en goedkeuring.

IRK Magazine interviewde de oprichters met expertise op het gebied van mode en beauty om het concept te verkennen van het beheersen van wat consumenten op hun huid aanbrengen en hun voorkeuren.

 

IRK Magazine: Iedereen die in de schoonheidsindustrie werkt, zal je vertellen dat het een uitnodigende, inspirerende plek is, vol krachtige vrouwen en evoluerende ideeën. Hoe heb je in jouw geval besloten om The Coucou Club op te richten (waarom heb je voor de Franse naam “Coucou” gekozen)?

The Coucou Club: Met The Coucou Club zeggen we 'Coucou' tegen de wereld en tegen elkaar. De manier waarop mensen over de hele wereld naar schoonheid kijken, verschilt sterk van land tot land. We streven ernaar om onze consumenten te voorzien van de beste mondiale rituelen en trends die de wereld te bieden heeft. Daarom hebben we een Coucou-expertpanel samengesteld, bestaande uit artsen, dermatologen, visagisten, schoonheidsjournalisten, enz., om ons te helpen beslissen welke producten de 'Coucou Cut' maken en daadwerkelijk doen wat ze beweren. Van alle mogelijke “Hallo’s” in de wereld houden we van de Fransen vanwege de dubbelzinnige betekenis ervan. Want laten we eerlijk zijn, iedereen is een beetje “Coucou”! De term 'Club' verwijst naar de steeds meer verbonden wereld waarin we leven, waar het delen van informatie centraal staat in ons leven. Omdat we geloven in schoonheid zonder grenzen, is het onze missie om vrouwen over de hele wereld te verenigen en te inspireren.

 

IRK: Hadden jullie een schoonheidsachtergrond of een speciale interesse voordat jullie The Coucou Club startte?

De Coucou Club: We zijn altijd gepassioneerd geweest door schoonheid. Beiden hebben we Marketing gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Philippine heeft vervolgens ervaring opgedaan bij ELLE Magazine en bij de top luxe beauty distributeur van de Benelux. Charlotte heeft bij L'Oréal gewerkt en is daarna naar New York verhuisd om aan de NYU Business School te studeren, gevolgd door een marketing/PR-baan in de mode-industrie. Terwijl we werkten in de beauty- en modewereld, voelden we de behoefte om dingen anders te doen: om een tweerichtingscommunicatie tot stand te brengen tussen ons en onze consumenten, en om geen gebruik te maken van ingewikkelde beautyterminologie. Zelf begrepen we de persberichten die we bij onze vorige banen schreven niet eens. We willen alleen claims maken die worden ondersteund door wetenschap, en met Coucou College bieden we educatie over onze producten en hun ingrediënten op een begrijpelijke manier.

We willen van winkelen bij The Coucou Club een ervaring maken, waarbij je je verbonden voelt met het merk, gehoord en opgeleid, zodat je goed geïnformeerde schoonheidskeuzes kunt maken. Voor ons is schoonheid een essentieel onderdeel van zelfzorg: de controle hebben over je eigen schoonheidsroutine en iets echt voor jezelf doen. Met The Coucou Club hebben we één doel: we willen er alles aan doen om jouw humeur te verbeteren. Niet alleen in onze producten, maar ook in onze branding en tone of voice.

 

IRK Magazine: Hoe selecteren jullie de beautymerken voor The Coucou Club en hoe functioneert het platform?

Coucou: De Coucou Club is jouw online bestemming voor een gevarieerde selectie van beautymerken, samengesteld en toegelicht door experts. In een markt die overspoeld wordt door nieuwe huidverzorgingsmerken, besloten we dat het tijd was om helderheid te brengen over wat wel en wat niet werkt. We begrijpen dat coole verpakkingen alleen niet de oplossing zijn. In plaats van vanaf het begin tientallen merken aan te bieden, groeien we langzaam ons productaanbod. Hoe doen we dat? Met onze ogen en oren over de hele wereld, zijn we voortdurend op zoek naar gevestigde schoonheidsrituelen, tijdloze favorieten en de laatste trends.

De merken die we selecteren hebben vaak een interessante achtergrond en inspirerende oprichtersverhalen, naast aantrekkelijke verpakkingen. We hechten ook veel belang aan inclusiviteit, daarom vermelden we bij voorkeur merken die deze visie delen.

Samen met ons Coucou-expertpanel testen we producten gedurende een ruime periode voordat we beslissen welke producten "The Coucou Cut" maken. Dit is een lijst met criteria op basis waarvan onze experts het product beoordelen. Onze inspiratie halen we van over de hele wereld, zoals De Ouai uit Noord-Amerika en onze Coucou Rollers uit Azië. Er zijn al meerdere merken geweest waar we dol op waren, maar die niet aan onze criteria voldeden. Hoewel dit jammer is, blijven we trouw aan ons concept en vermelden we het merk niet.

Onderwijs is cruciaal. We informeren onze consumenten over de werking van elk product, niet alleen via Instagram, maar ook via onze online ingrediëntentool. Hierin wordt elk ingrediënt op de lijst uitgelegd wanneer je er met de muis overheen beweegt. Ook dit jaar beginnen we met YouTube en een podcast Education-serie.

 

IRK Magazine: De huidcategorie blijft exploderen met meer natuurlijke, schone en zelfs standaard voedingsproducten. Is er speciale aandacht voor biologische producten?

The Coucou Club: Of het nu een biologisch product is of een niet-biologisch product, wij streven naar producten van hoge kwaliteit en moeten doen wat ze beloven. Dat is waar onze Coucou-experts zich op richten. Voor ons is transparantie naar de consument essentieel, zodat deze zijn eigen beslissingen kan nemen. Daarom geven wij op de website duidelijk aan of een product schoon, natuurlijk of biologisch is en laten wij de keuze aan de consument.

 

IRK Magazine: Wat motiveerde jullie om je eigen productlijn te creëren, ondanks de enorme keuze aan cosmetica en merken op de markt?

The Coucou Club: Naast dat het een droom was om een eigen beautymerk te starten, voelden we ook de behoefte om beautyproducten te creëren precies zoals we het in gedachten hadden. We laten ons inspireren door zoveel toffe rituelen en trends die we op de "Coucou Way" aan onze consumenten willen aanbieden. Dit betekent dat we producten willen creëren die de beste kwaliteit bieden, met eerlijke prijzen, opvallende verpakkingen en de Coucou-toon.

IRK Magazine: De schoonheidsindustrie is zeer competitief. Hoe blijven jullie op de hoogte van trends in de branche?

The Coucou Club: We vinden het belangrijk om verbonden te blijven met mensen ter plaatse, daarom hebben we 'ambassadeurs' van over de hele wereld waarmee we contact houden en die we van tijd tot tijd bellen voor updates in de markt. Ook proberen we allebei veel te reizen om geïnspireerd te raken door trends en rituelen van over de hele wereld. We bezoeken beautybeurzen en scouten merken door zelf de steden te bezoeken; Seoul is een van onze favorieten. En natuurlijk is Instagram nog steeds een enorme inspiratiebron. Je ziet meteen hoe een merk evolueert, communiceert en hoe de community reageert. Het is het ultieme pronkstuk.

IRK Magazine: Is er enig schoonheids- of welzijnsadvies dat jullie met onze lezers wilt delen?

The Coucou Club: Veel plezier in schoonheid. Klinkt cheesy, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan het zo verslavend en bevredigend zijn! Probeer te experimenteren met dingen die je nog mist in je schoonheidsroutine en voeg nieuwe elementen toe waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, zoals het gebruik van een FUR-olie voor 'daar beneden' na het scheren, het scheren of het aanbrengen van een vacht op de huid "naturale" of creëer sproeten voor een dag met faux sproetenmake-up. Experimenteer, laat je inspireren en nogmaals: GENIET!

Shop de blog
Bestseller
Coucou Rose Quartz Gua Sha

Coucou Rose Quartz Gua Sha

€26
1 stuk
Your loving face sculptor.

Coucou Jade Roller

€36
1 stuk
Your balancing skin booster.

Coucou Rose Quartz Roller

€46
1 stuk
Your loving skin booster.
Bestseller
Coucou Dermaplaning Exfoliator

Coucou Dermaplaning Exfoliator

€26
1 stuk
Get rid of dead skin & peach fuzz.

Coucou Power Face Roller

€57
1 stuk
The Rolls-Royce under the rollers.

Coucou V-Lift Roller

€0 €47
1 stuk
V-lift those cheeks and jawline.
Bestseller
Coucou Jade Gua Sha

Coucou Jade Gua Sha

€24
1 stuk
Your balancing face sculptor.

Coucou Rose Quartz Cleansing Brush

€51
1 stuk
I'm your smoooth operator.

Coucou Amethyst Roller

€46
1 stuk
Protecting & purifying skin booster.

Coucou Love Set

€58
1 stuk
Your loving skin booster & sculptor.
Bestseller
Coucou Reusable Eye & Smile Patches

Coucou Reusable Eye & Smile Patches

€12
1 Masker
Reduce eye & smile wrinkles.
Bestseller
Coucou Microneedle Pimple Patches (18pcs)

Coucou Microneedle Pimple Patches (18pcs)

€34
18 stuks
With 6 superstar ingredients.
5.0

Coucou Reusable Forehead Patch

€14
1 Masker
Reduce forehead wrinkles.

Coucou Cryo-set

€51
1 stuk
Ice cold cryo therapy.
Bestseller
-10%
Coucou Reusable Patches Set

Coucou Reusable Patches Set

€42 €37,80
0.136 kg
Reduce wrinkles and smooth fine lines.

Coucou Reusable Chest Patch

€16
1 Masker
Reduce decolleté wrinkles.
-30%
Jelly Eye & Smile Patches Set

Jelly Eye & Smile Patches Set

€61 €42,70
Voor een fresh look
-30%
Jelly Power Face Roller Set

Jelly Power Face Roller Set

€106 €74,20
Voor een stralende glowy huid
-30%
Jelly Dermaplaning Set

Jelly Dermaplaning Set

€75 €52,50
Voor glazed doughnut skin
-30%
Jelly Gua Sha Set

Jelly Gua Sha Set

€75 €52,50
Voor een glowy gelifte huid
Laat nu je e-mailadres achter en ontvang 10% KORTING op je volgende bestelling!